Χωρίς κατηγορία

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞY ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞY ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ

Δημήτρης Θωμάζος

Ιανουάριος 11th, 2017

No comments

FacebookTwitterGoogle+Κοινοποίηση

maxi2filon

Χθες έγραψα ένα κείμενο για τις γυναίκες αυστηρά προσωπική μου γνώμη και όχι απαραίτητα αποδεκτή από όλους. Θα ήταν άδικο από πλευράς μου να μην γράψω κάτι και για εμάς.
Φυσικά η άποψή μου αυτή δεν ισχύει για όλους και για όλες αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό και αυτό οφείλω να το ομολογήσω.
Επίσης θα παρακαλούσα να δούμε τη γενικότερη εικόνα και όχι να προσαρμόσουμε τα προσωπικά μας βιώματα σε αυτή την άποψη, γιατί αλλιώς οι αντιρρήσεις θα είναι πολλές μιας που διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο κατά πολύ.
Είναι άδικο για εμάς, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών προτιμάει τον άντρα κυνηγό να βρίσκονται ξαφνικά κυνηγημένοι και αυτή η όμορφη προσπάθεια για ισότητα να ρίχνει εκείνους στη θέση του «θύματος».. Τους ξενίζει, τους ξαφνιάζει και τους κάνει να νιώθουν ανασφάλεια.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα αγόρια στις μικρές ηλικίες δεν φλερτάρουν πια και προτιμούν τους υπολογιστές και τα κινητά που είναι σχετικά πιο ανώδυνα και πιο εύκολα στο χειρισμό από ένα κορίτσι.
Γονέας προς τον γιό … «Κοίτα μη σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί».
Γονέας προς την κόρη … «Οι εποχές άλλαξαν. Κοίτα μη σε κάνει ό,τι θέλει».
Εμείς οι γονείς τα μπερδεύουμε τα πράγματα στην αρχή.
Μοιάζει με εκδίκηση σε δεύτερο χρόνο για όσα υπόφεραν στο παρελθόν.
Αυτό τους περισσότερους τους αποτρέπει από το να επιχειρήσουν κάποια σχέση εμπιστοσύνης με κάποια, αφού δεν ξέρει τι να περιμένει από εκείνη. Έτσι καταλήγει σε πρόσκαιρες επιλογές χωρίς αμοιβαίες υποσχέσεις και όταν πάει να σοβαρέψει το πράγμα τον πιάνει «τάση φυγής».
Κάτι που πλέον πάρα πολύ συχνά συναντάμε και στις γυναικείες συμπεριφορές. Όμως όχι για τους ίδιους λόγους.
Επίσης είναι άδικο να πρέπει το αρσενικό, να βάλει όλη την εξυπνάδα, την τέχνη και επιστημονική του κατάρτιση στους τομείς της ψυχολογίας για να αντιληφθεί τι θέλει να πει η ποιήτρια και ως επακόλουθο να ανταπεξέλθει στις πολλές φορές δίκαιες επιθυμίες του κατά τα άλλα… αδύναμου φύλλου.
Ορισμένες επιθυμίες προϋποθέτουν ικανότητες μέντιουμ τις οποίες οφείλω να υποθέσω ή μάλλον… να επιβεβαιώσω ότι δεν διαθέτουμε.
Δεν μπορεί να μην θέλει κάποιος ή κάποια να τον θεωρούν δεδομένο ή δεδομένη και από την άλλη να θεωρεί δεδομένο ότι θα πρέπει ο άλλος να μασήσει δάφνες στο μαντείο των Δελφών για να καταλάβει κάτι που με δύο κουβεντούλες γίνεται εύκολα κατανοητό.
Αρκεί να μην έχει φτάσει… «ο κόμπος στο χτένι» και τότε η συζήτηση γίνεται με αυστηρό ύφος και ό άλλος όποιος κι αν είναι αυτός βρεθεί στη θέση του αμυνόμενου.
Τότε γίνονται οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις.
Το αρσενικό λειτουργεί πολύ απλά και διαθέτει απλό επεξεργαστή στον χειρισμό. Αυτό αυτόματα τον φέρνει σε μειονεκτική θέση έναντι τις πολυπλοκότητας του γυναικείου μυαλού.
Εάν τον βάλεις να πάει ταξίδι από Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα πάρει την Εθνική οδό και θα πάει παίρνοντας μαζί του μία αλλαξιά και τα άκρως απαραίτητα.
Η γυναίκα για το ίδιο ταξίδι θα σκεφτεί 500.000 διαδρομές και 1000.000 διαφορετικά πράγματα για να πάρει μαζί της για να καταλήξει στις αναγκαίες βαλίτσες για δύο ημέρες διακοπές.
Τώρα αλλάξτε τον όρο «ταξίδι» με τους όρους «σκέψεις» και «αποφάσεις» και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Είναι η φύση και των δύο φύλων τέτοια.
Και κάτι πολύ σημαντικό. Τα ομορφότερα και ιδανικότερα λόγια να πεις και να κάνεις πράξεις εάν δεν τα ακούσει και δεν της τα προσφέρει το συγκεκριμένο άτομο που επιθυμεί πιο εύκολα θα συγκινήσεις τον τοίχο απέναντι, παρά εκείνη.
Δεν το λέω από κακία απλά τα πρότυπα αλλάζουν ξαφνικά και εντελώς απρόσμενα σύμφωνα με τις εκάστοτε επιθυμίες και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Εδώ όμως εξαιρούνται οι κατασταλαγμένοι και όσοι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι με αυτό που έχουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ψάχνουν το καλύτερο και ιδανικότερο άνθρωπο στη ζωή τους και όταν τον συναντήσουν τον κρατούν σαν φίλο και βρίσκονται με κάποιον που ήταν πολύ μακριά από τα αρχικά πρότυπα. Αυτό συμβαίνει γιατί τις εξιτάρει το άγνωστο και τους κινεί το ενδιαφέρον κάτι το οποίο είναι πέρα από τα συνηθισμένα.
Σαν να λέμε ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την αίσθηση της ασφάλειας και σιγουριάς για να ζήσουν έστω και λίγες στιγμές έντασης νιώθοντας έστω και για λίγο «ζωντανοί».
Κι ας ξέρουν ότι μετά ίσως το κόστος που θα πληρώσουν να είναι «αβάσταχτο».
Μην έχουμε ψευδαισθήσεις όμως αυτό δεν είναι μόνο γυναικείο γνώρισμα συμβαίνει και στους άντρες.
Θα μου πείτε και με το δίκιο σας «Τι μας λες τώρα μεγάλε; Χθες μας τα είπες έτσι σήμερα μας τα λες αλλιώς». Δεν είναι κάτι διαφορετικό. Ο άνδρας και η γυναίκα είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Εάν λείπει η μία πλευρά δεν υφίσταται καν το νόμισμα. Εύλογα θα ρωτήσετε λοιπόν «Τότε τι κάνουμε;»
Η ζωή λοιπόν είναι σαν ένα ποτήρι με ποτό.
Προσωπικά όταν μου προσφέρουν ένα ποτό που μου αρέσει δεν ρωτάω τον μπάρμαν πως το έφτιαξε και τι υλικά έβαλε μέσα. Χάνει τη μαγεία του.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το πιούμε μέχρι την τελευταία του σταγόνα, γιατί αυτό και μόνο μας αναλογεί.
Δεν είναι απαραίτητο να προσπαθούμε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τα πάντα.
Ζήστε το φίλοι μου απλά ζήστε το όπως είναι.

Δημήτρης Θωμάζος

Comments are closed.