Χωρίς κατηγορία

Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει

Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει

Όλγα Βλάχου

Ιανουάριος 21st, 2017

No comments

FacebookTwitterGoogle+Κοινοποίηση

vlaxou
Αυτό είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό με αυτή τη λέξη.

Πόσα όμως σύνορα πρέπει να σπάσει ο άνθρωπος για να ζήσει!!Πόσα σύνορα πρέπει να ρίξει για να βρεί τι; Την αγάπη η τη ζωή του; Εφτα το πρωί έξω ο καιρός έχει περίεργη διάθεση.Ξενύχτισα για να βρώ κάτι να γράψω.Κλείνω τα μάτια και το μυαλό αρχίζει να ταξιδεύει. Σπάει τα σύνορα.Τα στενά σύνορα του δωματίου και βγαίνει έξω.Κατεβάζει τους διακόπτες και εκεί που θα ήταν το μαύρο….ΠΕΤΑ !!! Ελεύθερο πια αρχίζει να ταξιδεύει. Τελευταία εικόνα το λιμάνι με την θάλασσα να λάμπει ήρεμη και να χρυσίζει κάτω από τις πρώτες αχτίδες του ήλιου. Χάνεσαι στη γαλήνη που εμπνέει αυτή η εικόνα. Τα καικια φεύγουν για την ψαριά της ημέρας μέσα σε ενα σύννεφο γλάρων,εικόνα με τόσο θόρυβο μα και με γαλήνη. Ο ήλιος εξαγνίζει με τις ακτίνες του .Δίνει φως και ζωή.Σπάει τα σύνορα του κόσμου της θάλασσας και μπαίνει μέσα της φωτίζει το μαύρο του βυθού.Ξυπνά το μικρόκοσμό της και τον ταράζει ,του δίνει ζωή.
Και αυτός ο απέραντος ορίζοντας σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να φύγεις.Να ξεφύγεις από όλα τα προβλήματα.Είναι άλλη αίσθηση! Δεν υπάρχουν όρια! Δεν υπάρχουν σύνορα .Μπορείς να ταξιδέψεις όπου θες!
Από το Αιγαίο να περάσεις στη Μεσόγειο.Να αγκαλιάσεις τον Ατλαντικό.Το απέραντο γαλάζιο!!.Κλείνω τα μάτια και το ταξίδι συνεχίζεται Αγκαλιάζω τον ορίζοντα .Δεν υπάρχουν σύνορα μάτια μου στα αισθήματα ,δεν υπάρχουν σύνορα στα όνειρα.Δέσμιοι στα πιο σκοτεινά μας ένστικτα,βάζουμε από μόνοι μας σύνορα.Ο φόβος ειναι το πιο γερό συρματόπλεγμα ,μας κλείνει μέσα του και δεν μας αφήνει να ζήσουμε! Μας βάζει όρια, μας δένει με σύνορα τόσο γερά που φοβόμαστε να τα σπάσουμε για να μην πονέσουμε.Τι θα πάθω αλήθεια αν πονέσω;Αν ρίξω μια γροθιά στο μαχαίρι;Ισως πονέσω μα μπορεί και να ελευθερωθώ !Να σπάσω τα σύνορα του φόβου!!Τότε ίσως ζήσω!!Όταν ανοίξουμε τα σύνορα της καρδιάς και κλείσουν αυτά του φόβου τότε θα παίσουν τα συρματοπλέγματα και θα ζήσουμε ελεύθεροι!Να σπάσουν τα σύνορα για να βρούν την ζωή τηνελπίδα,την αγάπη!!! Γιατί σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει…

ΟΛΓΑ ΒΛΑΧΟΥ

Comments are closed.